ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE

1- İşyerinizde Gıda üretiminde çalışan elemanlarınıza Mesleki Eğitim Merkezlerinden veya Halk Eğitim Merkezlerinden açılan Hijyen Eğitimi Belgesi almalarını,belgesi olmayan elemanların çalıştırılması halinde cezai işlem yapılması ön görülmektedir.
2-İş yerlerinde masa üstü tarifelerle birlikte her katta BÜYÜK ÖLÇEKLİ FİYAT TARİFESİ bulundurulması gerekmektedir.
3-İşyerlerinizde çalışacak elemanların işe başlamadan önce SGK işlemlerini tamamlayınız.
4-Odanıza ait yıllık aidatlarınızı zamanında ödeyiniz.
5-3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu Çıraklık Eğitimi Kapsamı Dışında kalan Aperatif yiyecekler,Kebap,Köfte,Döner,Pide ve Lahmacun gibi meslek dallarında “TESK” Kalfalık ve Ustalık belgelerinizi alınız.Bu konu ile ilgili detaylı bilgi için kayıtlı odalarınıza başvurunuz.
6-Aşçılık ve diğer meslekler dallarında Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvuruda bulununuz.
7-Çıraklarınızı ve çalışanlarınızın kendi belgelerini almaları için gerekli sözleşmeyi yaparak Mesleki Eğitim Merkezinde Eğitim görmelerini sağlayınız.
8-6131 sayılı İş Güvenliği Kanunu ile ilgili hususları yerine getiriniz.
9-Çalışan tüm personelinizi İlk Yardım konusunda bilgilendiriniz.
10-İş başında kullanılması gereken koruyucu araç ve gereçlerin kullanılmasını takip ediniz.
11-Yangın tüplerinizi çalışır vaziyette bulundurunuz.